ГоловнаПолітика

Аваков попросив повноважень для зняття блокади Донбасу

Міністр заявив, що МВС забезпечить це рішення.

Аваков попросив повноважень для зняття блокади Донбасу
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає Антитерористичний центр прийняти відповідні рішення для зняття блокади на Донбасі, які уряд міг би виконати.

Про це він заявив під час наради прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості в Києві, повідомляє Inforesist.

"Звертаюся до народних депутатів: давайте приймемо закон, що кожен громадянин України має право перегороджувати залізничне полотно. Ви хотіли б такий закон? Такого закону немає і не буде! Тоді давайте дотримуватися тих законів, які є, і давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні АТО, зважити все... прийняти відповідне рішення, і ми це рішення забезпечимо", - сказав Аваков.

За його словами, ліберальна політика в цьому питанні не дає результатів.

"Лібералізм нашого уряду не знає кордонів. Місяць нашої ліберальної політики, ваших ліберальних переговорів з ініціаторами цієї блокади... ні до чого не призводить. Треба приймати рішення", - наголосив голова МВС.

Звертаючись до прем'єра, Аваков висловив надію, що відповідне рішення уряду буде готове до 1 березня.

Нагадаємо, в понеділок ватажки "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький зробили спільну заяву, в якій вимагають від України до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу. В іншому разі вони погрожують введенням зовнішнього управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють в ОРДЛО, а також припиненням постачання вугілля.

Минулого тижня організатори блокади Донбасу провели зустріч із прем'єром і заявили про компромісні пропозиції від уряду. Однак сьогодні, 28 лютого, вони заявили, що виходять із переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram