ГоловнаПолітика

Організатори блокади Донбасу вийшли з переговорів з Кабміном

Географію блокування мають намір розширити.

Організатори блокади Донбасу вийшли з переговорів з Кабміном
Фото: EPA/UPG

Організатори блокади залізничного сполучення з окупованими територіями заявили, що припиняють переговори з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Штаб заявляє про те, що припиняє будь-які переговори з прем'єр-міністром України. Штаб блокади закликає патріотів України прибути на допомогу гарнізонам редутів і планує негайно розширити географію блокади, перекривши решту трас, де ще існують потоки торгівлі на крові. Штаб заявляє, що не припинить блокади за жодних обставин, до повного виконання наших вимог (звільнення полонених і заборона торгівлі з окупантами з боку держави)", - зазначають на сторінці штабу у фейсбуці.

Причиною виходу з переговорів названо "єдність позиції Путіна, Захарченка, Плотницького та вищого керівництва України щодо блокади".

Нагадаємо, в понеділок очільники "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко й Ігор Плотницький зробили спільну заяву, в якій зажадали від України до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу. В іншому разі вони погрожують введенням зовнішнього управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють в ОРДЛО, а також припиненням постачання вугілля.

Минулого тижня організатори блокади Донбасу провели зустріч із прем'єром Володимиром Гройсманом і заявили про компромісні пропозиції від уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram