ГоловнаПолітика

"Народний фронт" підозрює, що полон Савченко був бутафорією

Партія попросила СБУ перевірити її діяльність.

"Народний фронт" підозрює, що полон Савченко був бутафорією
Фото: LB.ua

Партія "Народний фронт" припускає, що Надія Савченко насправді не була в російському полоні.

"Наша політична сила звертається в СБУ із закликом вивчити всі обставини провокаційної діяльності Савченко. У тому числі в період, що передував її "полону" і "перебуванню" в російській в'язниці. Уся правда про Савченко повинна стати відомою для того, щоб наше суспільство отримало щеплення від феесбешних спецоперацій, які породжують псевдогероїв. Країна повинна знати, чи відповідають дійсності підозри про те, що і полон, і російський суд, і звільнення цієї особи було тільки бутафорією за сценарієм ФСБ", - повідомила партія на своєму сайті в понеділок, 27 лютого.

"Народний фронт" вважає, що вся нинішня діяльність народного депутата спрямована на легітимізацію бойовиків як переговорної сторони.

"Діяльність Савченко виглядає ще огидніше тому, що за неї під час "полону" вболівала вся Україна, домагалися звільнення впливові політики світу, в обмін віддали двох російських спецпризначенців, які прийшли з війною на нашу землю", - йдеться в заяві.

НФ також закликає відповісти, яку роль у потраплянні Савченко в Раду зіграли Віктор Медведчук і Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що Савченко захопили в полон проросійські бойовики "ЛНР" у червні 2014 року в Луганській області, потім її вивезли в Росію. 22 березня 2016 року Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму, визнавши її винною в убивстві співробітників ВГТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, в замаху на їхнє вбивство і незаконному перетині російського кордону.

25 травня 2016 року президент Росії помилував Савченко, її обміняли на російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

У березні 2015 року Савченко присвоїли звання Героя України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram