ГоловнаПолітика

Ляшко спростував повернення в коаліцію і оголосив про участь у виборах президента

Лідер Радикальної партії виступив зі зверненням через фейсбук.

Ляшко спростував повернення в коаліцію і оголосив про участь у виборах президента
Фото: Макс Требухов

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко спростував повернення в коаліцію і оголосив, що збирається брати участь у наступних виборах президента України.

Про це він заявив у зверненні, яке оприлюднено у фейсбуці.

Ляшко сказав, що, всупереч чуткам, Радикальна партія не планує повертатися в коаліцію. Також він спростував інформацію, нібито йому пропонували посаду спікера в обмін на такий крок. За словами Ляшка, йому ця посада не цікава.

"Перше: ми не беремо участь у формуванні ніякої коаліції. Друге: ми не збираємося приєднуватися до коаліції БПП і Народного фронту, бо коаліції в парламенті немає. Ніхто не бачив 226 голосів за існування цієї коаліції. Третє: не вірте фейковим новинам льовочкіних, бойків, медведчуків, тимошенків, які брешуть з однією метою, щоб дискредитувати нашу команду. Четверте: нинішня влада на чолі з президентом Порошенком довела Україну до ручки і несе повну відповідальність за стан справ у країні. Ми готові взяти на себе відповідальність і керувати країною, але робити це прозорим способом, передбаченим Конституцією. Йдемо на вибори, перемагає Радикальна партія, і тоді ми створюємо нову коаліцію. Участі у візантійщині, підкилимництві, формуванні коаліції у неприродний спосіб ми не беремо і брати не будемо", - сказав він.

"І нарешті останнє: кажуть, що за участь у коаліції мені пропонують посаду спікера. Мене не цікавить посада спікера, бо я збираюся балотуватися на наступних президентських виборах у президенти України", - заявив Ляшко.

На позачергових виборах президента України Ляшко став третім, набравши 8,32% голосів. Петро Порошенко набрав 54,70% голосів.

Чергові вибори заплановано на 2019 рік.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року у Верховній Раді було створено коаліцію "Європейська Україна" у складі БПП, "Народного фронту", Радикальної партії, "Самопомочі" і "Батьківщини".

Радикальна партія вийшла з коаліції влітку 2015 року після прийняття в першому читанні проекту змін до Конституції про децентралізацію. У лютому 2016 року, коли Рада відмовилася звільнити уряд Арсенія Яценюка, її покинули і "Самопоміч" з "Батьківщиною".

У лютому 2017 року, перед початком чергової сесії Верховної Ради, фракція Блоку Петра Порошенка закликала Радикальну партію, "Самопоміч" і "Батьківщину" повернутися в коаліцію для формування конституційної більшості. Народний депутат Борислав Розенблат з БПП стверджував, що його політична сила готова розглядати вимоги будь-якої партії для посилення коаліції.

20 лютого фракції НФ, БПП і РП, а також представники громадськості підписали декларацію про шанування принципів Революції Гідності й об'єднання навколо спільних цінностей. Але в Радикальній партії після цього заявили, що жодних політичних зобов'язань ця декларація не передбачає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram