ГоловнаПолітика

Україна має потребу в оборонній зброї США - Клімкін

За словами міністра, військово-технічне співробітництво між Україною і США буде тривати і розвиватися.

Україна має потребу в оборонній зброї США - Клімкін
Фото: for-ua.com

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Київ має потребу в оборонній летальній зброї.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

"Ми однозначно її потребуємо. Я, правда, завжди кажу, що не люблю цього поділу - на летальну і нелетальну. Є чітке поняття оборонної зброї. Нам вона необхідна. Нам однозначно треба більше високотехнологічної зброї, нам потрібна ефективна взаємодія зі Сполученими Штатами і НАТО, причому в багатьох сферах", - зазначив Клімкін.

Відповідаючи на питання, чи можна очікувати, що нова американська адміністрація, яка критикувала попередню за м'яку реакцію на анексію Криму і події на Донбасі, буде більш рішучою і надасть Україні летальну оборонну зброю, Клімкін сказав: "Той, хто приймає рішення, робить дещо інші заяви, ніж ті, хто стежать за прийняттям рішення. Я вважаю, що значна частина (не можу говорити про всіх, оскільки ще не мав можливості з усіма зустрітися) представників цієї адміністрації має дуже чіткі уявлення про те, що таке цінності і яким чином їх треба відстоювати. Багато людей, які прийшли в цю адміністрацію і мають різний досвід, різні кар'єри, мають певні переконання".

За словами Клімкіна, військово-технічне співробітництво між Україною і США однозначно буде тривати і розвиватися.

23 лютого повідомлялося, що ще двоє законодавців США закликали дати Україні летальну зброю.

16 лютого американський сенатор Джон Маккейн також закликав президента США "взяти інший курс" - дати Україні летальну зброю і зберегти санкції проти РФ

Нагадаємо, в 2014 році США не зважилися надати Україні летальну зброю, тому що в Білому домі думають, що це може "підштовхнути" Росію до ескалації конфлікту. Влітку 2016 року Валерій Чалий припустив, що це питання може бути переглянуто після виборів президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram