ГоловнаПолітика

СБУ почала перевірку щодо Савченко

Їй може загрожувати кримінальна справа за заклики до перевороту.

СБУ почала перевірку щодо Савченко
Александр Ткачук
Фото: uacrisis.org

Служба безпеки України почала перевірку щодо народного депутата Надії Савченко.

Про це в ефірі 112 каналу сказав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, коментуючи сьогоднішню заяву депутата Верховної Ради Тетяни Ричкової. Вона звинуватила Надію Савченко в тому, що та підбурювала військових залишати позиції біля Донецького аеропорту і йти на Київ скидати владу.

"Голова СБУ доручив військовій контррозвідці почати перевірку інформації, яку повідомила народний депутат [Тетяна Ричкова]. Контррозвідка поспілкується з людьми, які, можливо, були свідками таких закликів з боку народного депутата Надії Савченко. Якщо ця інформація підтвердиться, якщо в нас буде достатньо підстав, ми, звичайно, зареєструємо кримінальне провадження", - сказав Ткачук.

Коментуючи поїздку Савченко в Донецьк, він заявив, що Служба нічого не знає про це.

"Ми б дуже хотіли, щоб пані Савченко пояснила свою впевненість у тому, що на окупованих територіях із нею не трапиться нічого поганого", - сказав Ткачук.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" з присутністю російської сторони і з присутністю Захарченка та Плотницького від "ДНР" і "ЛНР". Зустріч організовував керівник центру звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан.

Після цього Савченко виключили з фракції "Батьківщина", з делегації в ПАРЄ, а незабаром вона може втратити місце в комітеті з питань національної безпеки і оборони.

При цьому вона говорила, що планує нові зустрічі з Захарченком і Плотницьким та розраховує провести одну з них у Києві.

24 лютого депутат Верховної Ради Тетяна Ричкова звинуватила Надію Савченко в тому, що вона підбурювала військових залишати позиції біля Донецького аеропорту і йти на Київ. Цього ж дня стало відомо, що Савченко разом з Рубаном поїхала в Донецьк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram