ГоловнаПолітика

Браун має рекомендаційний лист від Всесвітньої асоціації детективів, - Ар'єв

Голову комісії аудиту НАБУ поки що не призначили.

Браун має рекомендаційний лист від Всесвітньої асоціації детективів, - Ар'єв
Найджел Браун

Інформація про те, що компанія, в якій раніше працював кандидат до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України Найджел Браун, "обслуговувала російських олігархів" Бориса Березовського і Володимира Гусинського, про що написали журналісти, спотворена. Про це у фейсбуці написав народний депутат Володимир Ар'єв.

"[Журналісти] не дописали, що захищали (Березовського і Гусинського - ред.) від переслідувань Путіна, коли ті втекли за кордон. А ще недоговорили, що Браун займався справою Литвиненка, якого за наказом Путіна отруїли в Лондоні радіоактивним полонієм", - зазначив Ар'єв.

При цьому він він вважає, що це не остання інформаційна атака на британського слідчого, кандидата в комісію з аудиту в НАБУ.

"Можливо, саме професіоналізм, репутація і незалежність Найджела Брауна дозволили президенту Всесвітньої асоціації детективів написати йому лист-рекомендацію на призначення," - зазначив Ар'єв, супроводивши пост копією документа.

Нагадаємо, кандидатура Найджела Брауна серед претендентів у комісію НАБУ з'явилася вчора, досі основним претендентом вважали Роба Скотча, якого підтримує "Самопоміч". Брауна висунули БПП і "Народний фронт". Водночас ні Скотчу, ні Брауну голосів для призначення не вистачило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram