ГоловнаПолітика

У одного з викрадачів Гончаренка знайшли російський паспорт, - Луценко

Затримано трьох членів злочинної групи.

Серед викрадачів народного депутата Олексія Гончаренка були депутат Лиманської районної ради Одеської області, колишній військовослужбовець і людина з російським паспортом.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив у фейсбуці.

"Зазначені особи під контролем спецслужб 23 лютого викрали Гончаренка і планували спотворити обличчя кислотою і розбити молотком коліна. Зараз затримані троє членів злочинної групи", - написав Луценко.

Генпрокурор повідомив, що злочинна група протягом року організувала і поширювала на території Одеси книги та буклети для розпалювання національної і расової ворожнечі. Серед видань - "Слуги зла, або Як виглядає український націоналізм", "Одеські дзвони Хатині".

"За висновками експертиз, ця література спрямована на пропаганду національної ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також спрямована на актуалізацію ненависті до українських патріотів", - додав Юрій Луценко.

Раніше повідомляли, що замовником викрадення Гончаренка був депутат райради села Лиманське Олександр Кушнарьов - його син загинув 2 травня 2014 року в Одесі в Будинку профспілок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram