ГоловнаПолітика

Суд виправдав запідозреного у хабарництві мера Гайворона

Роман Волуйко стверджує, що гроші брати не хотів.

Суд виправдав запідозреного у хабарництві мера Гайворона

Дарницький районний суд Києва виправдав мера Гайворона Кіровоградської області Романа Волуйка ("Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"), обвинуваченого в отриманні хабара в розмірі 4 тис. доларів.

Про це йдеться у вироку суду від 6 лютого, повідомляють "Українські Новини".

Прокуратура звинувачувала мера в тому, що він за хабар в розмірі 4 тис. доларів виділив дві земельні ділянки ТОВ "Український центр навчання і професійного розвитку".

"Волуйка затримано правоохоронцями 17 травня 2016 року в своєму службовому кабінеті безпосередньо після отримання першої частини неправомірної вигоди в розмірі 2 тис. доларів", - наголошується в повідомленні.

За версією Волуйка, в березні 2016 року кум мера привів до нього свого знайомого, і той почав наполегливо пропонувати хабар.

При цьому знайомий кума зазначив, що його компанія готова створити в місті 200 робочих місць і її цікавлять дві земельні ділянки для будівництва металобази.

Волуйко, зрадівши такій перспективі, запросив до кабінету землевпорядника, який надав всю необхідну інформацію про ці ділянки.

Людина, що передала хабар, стверджує, що мер під час бесіди на пальцях показав йому кількість 5, тим самим натякнувши, що хабар повинен складати 5 тис. доларів.

Волуйко пояснив, що всього лише на пальцях показав розмір хабара, який вимагав за вирішення аналогічних питань попередній мер.

Також мер стверджує, що коли брав пакет з міченими грошима, думав, що це не гроші, а документи на реєстрацію земділянок.

Він вважає своє затримання провокацією, організованою головою Гайворонської районної державної адміністрації, у якого з ним давній конфлікт.

Суд став на сторону мера, визнав його невинним, повернув заставу в розмірі 413 тис. гривень і зняв арешт з майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram