ГоловнаПолітика

"Наш ультиматум - це червона лінія, перейти яку влада не має права", - Тягнибок

"Кожен день бездіяльності Верхової Ради щодо захисту національних інтересів, сприяє поверненню режиму диктатури Януковича".

"Наш ультиматум - це червона лінія, перейти яку влада не має права", - Тягнибок
Фото: Сергей Нужненко

Об'єднані сили націоналістів визначили перелік національних інтересів, які має захищати влада, інакше на неї чекає повне перезавантаження. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

На його переконання, за три останні роки керівництво держави не виконало завдань, поставлених Майданом, і надалі може завдати ще більшої шкоди Україні.

«Нинішня влада нічого не робить. Вона не хоче цього зробити і не вміє. Але ця влада може наробити ще більше зла для української держави. Тому 22 лютого - у день завершення протестного Майдану - об’єднані сили націоналістів окреслили коло національних інтересів, червону лінію, за яку влада не має права заходити», - заявив Олег Тягнибок.

Серед вимог до влади лідер ВО «Свобода» назвав припинення торговельних стосунків із окупованими Росією територіями на Донбасі та державою-агресором, відмову від визискування малого і середнього бізнесу та намірів приватизувати стратегічні підприємства та землю, скасування рішень про тарифний та ціновий геноциди.

«Наш ультиматум — це червона лінія, яку не має права перейти влада. Українці більше не терпітимуть. Якщо влада перейде червону лінію, то вона повинна розуміти, що її історія політичної діяльності завершиться ще гірше, ніж у режиму Януковича. І вони ще будуть благати нас усіх, щоби ми дозволили їм закінчити так, як закінчив Янукович», - зазначив Олег Тягнибок.

Він наголосив, що кожен день бездіяльності Верхової Ради у захисті національних інтересів сприяє поверненню режиму диктатури Януковича, тому дискредитований склад парламенту перед завершенням своєї роботи має ухвалити закони про вибори до Верховної Ради, про відкликання з посад депутатів і суддів, а також про імпічмент президента.

«І тоді з Богом тихесенько забирайтеся і дайте можливість українцям у конституційний спосіб провести ротацію влади. Не треба боятися міняти владу. Із запобіжниками – процедурами відкликання депутатів, суддів та імпічменту президента – новообрані розумітимуть, що не можуть собі дозволити такої вакханалії, яку дозволяє влада собі нині», - заявив Олег Тягнибок.

Нагадаємо, 22 лютого 2017 року активісти ВО «Свобода», «Національного корпусу» та «Правого сектора» провели Марш національної гідності. У ході від майдану Незалежності до стін Верховної Ради узяли участь понад 20 тисяч осіб. Вимоги об’єднаних націоналістів були виголошені в сесійній залі парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram