ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

У порядку денному два блоки законопроектів - фінансовий і правоохоронний.

Верховна Рада в четвер розгляне законопроект №5610, яким пропонують скасувати 15 квітня 2017 року як кінцевий термін застосування заочного засудження до осіб, які не перебувають у розшуку Інтерполу.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Також заплановано розглянути проект постанови №5687, яким пропонують закликати Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) враховувати окупацію Росією територій України під час підготовки звітів.

У порядку денному також зазначено законопроект №0940 "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування спадщини), яким пропонують, зокрема, усунути технічну неточність роботи податкової міліції.

Рада також має намір розглянути блок питань фінансів і банківської діяльності, зокрема законопроект №6010 про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків, а також №4960 про протидію відмиванню доходів.

Також у порядку денному вказано блок питань правоохоронної діяльності, зокрема законопроект №5259, яким пропонують заборонити застосування "закону Савченко" (закону про зарахування 1 дня попереднього ув'язнення як 2 днів в термін основного покарання) до засуджених за тяжкі й особливо тяжкі злочини.

Депутати також розглянуть проект постанови №5571 про обрання до складу комісії зовнішнього контролю проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро заступника Генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберта Сторча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram