ГоловнаПолітика

РФ веде проти України кіберрозвідку для дискредитації певних політиків, - Сюмар

"Росія - досить потужна держава, щоб серйозно вкластися в ці розробки".

РФ веде проти України кіберрозвідку для дискредитації певних політиків, - Сюмар
Фото: nfront.org.ua

З боку Російської Федерації проти України ведеться масштабна кіберрозвідка з метою дискредитації певних політиків і окремих політичних сил.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, заступниця керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар.

"Те, що кіберрозвідка ведеться - це однозначно, будь-які акаунти можуть сьогодні зламуватися і інформація звідти буде братися для дискредитації, власне кажучи, і політиків, і окремих політичних сил - це однозначно і нічого нового в цьому немає. У нас фактично війна з Росією, яка має всі технології, щоб зламати акаунти Білого дому. Чому ми дивуємося, що наші системи в цьому є безпечними? Це ілюзія безпеки", - підкреслила вона.

Депутат також зазначила, що Росія - досить потужна держава, щоб серйозно вкластися в ці розробки. Тому, на її думку, українській владі слід уважніше поставитися до цієї теми.

Сюмар наголосила, що оскільки до війни Україна і Росія були пов'язані в багатьох питаннях, у тому числі українські системи значною мірою працювали або досі працюють на російському програмному забезпеченні, то сьогодні необхідно провести "доволі жорстку заміну (російського софту. - Ред. ), а також кооперуватися у сфері кібербезпеки з найсильнішими країнами, такими як США і країни Євросоюзу.

Нагадаємо, на засіданні Ради національної безпеки і оборони в січні президент Петро Порошенко виніс на розгляд питання створення національної системи кібербезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram