ГоловнаПолітика

"Відродження" закликає підтримати законопроект про посилення соціального захисту сімей з дітьми

За основу законопроекту взято досвід Польщі.

"Відродження" закликає підтримати законопроект про посилення соціального захисту сімей з дітьми
Владимир Пилипенко
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Партія "Відродження" звернулася до благодійних і громадських організацій, Представництва Європейського Союзу в Україні, Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і до Уповноваженого Президента України з прав дитини з проханням підтримати законодавчу ініціативу депутатської групи "Відродження" про соціальний захист дітей і сімей з дітьми.

Відповідні листи від імені першого заступника голови партії «Відродження» Володимира Пилипенка були направлені керівникам благодійних і громадських організацій.

Зокрема, звернення відправлено Послу, голові Представництва Європейського Союзу в Україні Г'юґо Мінгареллі, Уповноваженому Президента України з прав дитини Миколі Кулебі, Голові Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джованні Барберіс, Голові Правління ВБО "Український фонд «Благополуччя дітей» Тетяні Цюман, Голові Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» Євгенії Павловій, Голові ради Всеукраїнської громадської організації «Жіночий консорціум України» Марії Олексієнко і директору Представництва благодійної організації «Надія і житло для дітей» в Україні пані Галині Постолюк.

Як зазначає в листах перший заступник голови партії "Відродження", перераховані організації мають багаторічний досвід реалізації міжнародних проектів для поліпшення умов життя сімей з дітьми і забезпечення прав дитини в Україні.

Він також додає, що протягом останніх років в Україні погіршилася демографічна ситуація, що стало наслідком істотного скорочення урядом соціальних витрат.

«На сьогодні головною причиною, яка обмежує дітонародження в сім'ях, експерти вважають недостатній рівень матеріального забезпечення. Другою за значенням причиною є складна соціально-економічна ситуація в Україні, а на третьому місці опинилися незадовільні житлові умови, поганий стан здоров'я», - пише Пилипенко.

Він повідомив, що для вирішення проблеми та поліпшення демографічної ситуації в державі група народних депутатів партії "Відродження" внесла на розгляд Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного рівня соціального захисту сімей з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям» (рег. №6063 від 09.02.2017).

«Зазначена законодавча ініціатива передбачає суттєве реформування соціального забезпечення дітей, що сприятиме посиленню соціального захисту українських сімей з дітьми і стимулюватиме збільшення народжуваності», - пише Володимир Пилипенко.

Він також додав, що в законопроекті №6063 врахований досвід Польщі, зокрема, прийнятої у 2016 році урядом Польщі програми "Сім'я 500+".

«З огляду на вищевикладене, прошу висловити незалежну позицію щодо підтримки зазначеної законодавчої ініціативи і важливості її практичної реалізації як одного з найбільш дієвих інструментів підвищення соціального захисту дітей і благополуччя сімей з дітьми», - йдеться у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram