ГоловнаПолітика

Порошенко виключає наступ російських військ через Білорусь

Лукашенко обіцяв, що не дасть використовувати свою територію для ворожих дій.

Порошенко виключає наступ російських військ через Білорусь

Президент Петро Порошенко допускає наступ російських солдатів із Придністров'я і Криму, але виключає атаку через Білорусь.

"Російський військовий контингент на Південному Заході, в придністровському районі Молдови, неконтрольованому Кишиневом, теж, на моє глибоке переконання, може будь-коли бути використаний для атаки на нашу територію і загрожує нашим кордонам. І хоча їх там, за нашими оцінками, не так багато, вони як допоміжна сила до 20 тисяч солдатів в анексованому Криму здатні створити нам додаткові проблеми", - сказав він на оперативних зборах керівного складу Збройних Сил, повідомляє прес-служба Президента.

За його словами, президент Білорусі Лукашенко пообіцяв, що не дасть Росії використовувати свою територію для ворожих дій проти України.

"На півночі Кремль посилює тиск на Білорусь. Хоча я впевнений, що президент Лукашенко не дозволить, про що він неодноразово мені говорив, використовувати свою територію для ворожих дій щодо нас. До речі, нещодавно він заборонив використовувати фейкові папірці як документи для подорожей на територію Білорусі", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Президент заявив, що загроза повномасштабної агресії з боку РФ залишається актуальною. Безпосередньо біля кордону з Україною розгорнуто підрозділи російських Збройних сил чисельністю до 50 тис. осіб, заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram