ГоловнаПолітика

Ляшко повідомив про візит Артеменка в Москву перед оприлюдненням "мирного плану"

Документ розробляли Медведчук, Льовочкін і Бойко, стверджує політик.

Ляшко повідомив про візит Артеменка в Москву перед оприлюдненням "мирного плану"
Андрей Артеменко
Фото: facebook.com/PPSRF

Народний депутат Андрій Артеменко розробив план нормалізації відносин з Росією разом із Віктором Медведчуком і лідерами "Опоблоку" Сергієм Льовочкіним і Юрієм Бойком, заявив голова Радикальної партії Олег Ляшко. За його даними, всі вони разом літали в Москву незадовго до скандальної публікації в New York Times.

"За моєю інформацією, Артеменко перед оприлюдненням цього так званого плану мав контакти з Медведчуком, Льовочкіним і Бойком. І все це їхня спільна робота. Вони були в Москві разом... Мені повідомили, що бачили кілька разів Артеменка в Мінську - він робив пересадку на московський рейс. мені не було відомо про це нічого, вчора тільки-но я дізнався, я відразу звернувся в Службу безпеки з проханням перевірити цю інформацію", - сказав Ляшко журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, за розробкою плану стоїть Росія.

"Артеменко - це ширма. Насправді, ляльководи, які стоять за ним, значно серйозніші. Це кремлівська розробка - всі ці "мирні плани" ціною здачі України й українських інтересів, де Росія і Америка повинні домовлятися про долю України. Давайте не говорити про Артеменка - він ніхто і звати його ніяк. Він повинен відповідати за державну зраду", - сказав лідер фракції.

Нагадаємо, 19 лютого газета New York Times повідомила, що Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план урегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передачу Україною Росії Криму "в оренду на термін від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ зі Східної України".

За заявою Артеменка, його план підтримали радники російського президента, з якими він контактував. У Кремлі, втім, заявили, що нічого не знали про документ.

20 лютого народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що, за його інформацією, "план Артеменка - насправді є планом Льовочкіна-Бойка/Суркова". "Бойко нещодавно був у Москві на зустрічах, Артеменко же виконав роль посильного, а надалі гратиме роль фронтмена", - повідомив він.

У партії "Опозиційний блок" причетність до плану Артеменка заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram