ГоловнаПолітика

Клімкін закликав ООН бути більш активними в питанні врегулювання конфліктів

"Організація сильна настільки, наскільки того бажають її члени", - наголосив голова МЗС України.

Клімкін закликав ООН бути більш активними в питанні врегулювання конфліктів
Фото: 24tv.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що ООН не повинна боятися більш активного підходу в питанні врегулювання конфліктів.

Про це він заявив в рамках відкритих дебатів на рівні міністрів на тему "Підтримка міжнародного миру і безпеки: конфлікти в Європі" у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"ООН не повинна цуратися більш проактивного підходу у врегулюванні конфліктів та управлінні ними. Організація сильна настільки, наскільки того бажають її члени, в зв'язку з цим для того, щоб вжити необхідних заходів, ООН потребує підтримки і політичної волі своїх членів… Україна постраждала від прямої військової агресії, Крим і частина Донбасу зараз незаконно окуповані", - сказав голова МЗС.

За словами Клімкіна, ООН могла б збільшити політичну присутність для вирішення військового конфлікту. Також міністр додав, що генеральний секретар ООН повинен звертати увагу країн-членів ООН на наявні конфлікти.

"Нам необхідно, щоб безпека в Європі була в центрі уваги Ради безпеки ООН. Якщо ми не вживемо заходів реагування, то криза в Європі, яка швидко розвивається, може привести до того, що стане складно виконати одне з найважливіших зобов'язань членів ООН, а саме - врятувати майбутні покоління від війни", - сказав Павло Клімкін.

Голова зовнішньополітичного відомства поінформував, що з часу початку російської агресії на Донбасі і в Криму вбито понад 10 тис. осіб, більш ніж 22 тис. отримали поранення. Він також зазначив, що окупаційна влада Криму намагається знищити самобутність українців і кримських татар.

Як повідомлялося, з 1 лютого Україна очолила Раду безпеки ООН. Під головуванням України, крім питання захисту об'єктів критичної інфраструктури, 21 лютого планується розглянути питання врегулювання конфліктів в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram