ГоловнаПолітика

СБУ виклала переговори спецслужб РФ про підбурювання до нового Майдану

"Цю бульбашку треба роздмухувати, роздмухувати і роздмухувати".

СБУ виклала переговори спецслужб РФ про підбурювання до нового Майдану

Служба безпеки України виклала аудіозапис телефонної розмови представника російських спецслужб Олександра Чуліндіна з видатним сепаратистом Костянтином Долговим. Переговори стосуються підбурювання до нового Майдану в Києві 20-23 лютого.

Аудіозапис голова СБУ Василь Грицак оприлюднив на брифінгу, пізніше він з'явився на офіційному акаунті спецслужби на YouTube.

Під час розмови представник російських спецслужб закликав Долгова просувати в Україні ідею, що "Революція гідності триває" і наголошував, що "ця бульбашку треба роздмухувати, роздмухувати і роздмухувати" і збільшувати чисельність людей на акціях.

Нагадаємо, Служба безпеки України звинуватила Росію в підкупі представників місцевої і центральної влади для просування ідей прихованої федералізації держави. За даними спецслужби, прихована федералізація України у вигляді вільних економічних зон, виборів губернаторів, надання російській мові особливого статусу, знищення вертикальних структур управління і т. д. на сьогодні є однією з основних цілей політики РФ щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram