ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу проти Артеменка (оновлено)

"План Артеменка" вважають державною зрадою.

Прокуратура порушила справу проти Артеменка (оновлено)
Андрей Артеменко
Фото: Facebook/Андрей Артеменко

Прокуратура АР Крим 21 лютого почала кримінальне провадження про держзраду з боку народного депутата Андрія Артеменка.

Про це повідомив у фейсбуці генеральний прокурор Юрій Луценко.

Слідчі вважають, що пропозиція Артеменка передати територію півострова Крим у довгострокову оренду Російській Федерації містять ознаки державної зради (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу).

Оновлення. На брифінгу Луценко допустив внесення у Верховну Раду подання про притягнення Артеменка до кримінальної відповідальності.

"Найближчим часом його викличуть до слідчого. Якщо прийде, йому будуть поставлені принципові питання. Якщо він не прийде, ми підготуємо необхідні матеріали для розгляду Радою дозволу на притягнення його до кримінальної відповідальності", - сказав він.

За його словами, якщо Артеменко з'явиться і дасть свідчення, це не означає, що Генпрокуратура не внесе подання до парламенту.

"З високою часткою ймовірності подання в кожному разі буде, тому що слідство в державній зраді не повинно залежати від бажання народного депутата прийти до слідчого. Це арештна стаття", - додав Луценко.

Нагадаємо, 19 лютого стало відомо, що нардеп Артеменко передав колишньому раднику президента США з національної безпеки і оборони Майклу Флінну нібито план врегулювання конфлікту між Росією і Україною, який передбачає "виведення всіх російських військ зі сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років", і компромат на українську владу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram