ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Верховної Ради

Депутати почали новий пленарний тиждень.

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок розгляне законопроект №5697, яким пропонується надати статус учасника бойових дій громадянам, котрі зазнали тілесних ушкоджень під час Революції гідності.

На початку засідання присягу депутата зачитає Федір Бендюженко, який пройшов до парламенту за списком партії "Народний фронт" замість Петра Ваната, який помер, а потім Рада планує затвердити порядок денний шостої сесії.

Також на порядку денному проект постанови №5346 про дострокове припинення депутатських повноважень Олексія Савченка (фракція "Блок Петра Порошенка"), якого в листопаді 2016 року було призначено головою Миколаївської обласної державної адміністрації.

Далі буде розглянуто блок питань аграрної політики, зокрема у другому читанні законопроект №2028а про зміну правил переходу права користування земельною ділянкою у разі набуття права власності на розташовані на ньому житлові будинки і споруди.

Крім того, парламент має намір розглянути питання призначення позачергових місцевих виборів, а також законопроект №5541 про надання Кабінету Міністрів повноважень перейменовувати місцеві державні адміністрації.

У цей день Рада також має намір розглянути блок питань паливно-енергетичного комплексу, зокрема законопроект №5558 про визначення механізму укладення договорів оренди на управління державними газорозподільними мережами недержавними суб'єктами господарювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram