ГоловнаПолітика

Три фракції Ради підписали декларацію солідарності "Єдність заради перемоги"

Цю декларацію запропонують також підписати представникам "Батьківщини" і "Самопомочі".

Три фракції Ради підписали декларацію солідарності "Єдність заради перемоги"
Фото: пресс-служба президента

Фракції Верховної Ради "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка" і Радикальної партії Олега Ляшка, а також представники громадськості підписали декларацію про прихильність принципам Революції Гідності й об'єднання навколо спільних цінностей.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Підтверджуємо свою прихильність принципам Революції Гідності та зобов'язуємося їх дотримуватися в повсякденній політичній діяльності. Заради збереження державності України ми готові об'єднатися навколо спільних цінностей і відкинути дрібні політичні суперечності", - йдеться в декларації національного круглого столу "Єдність заради перемоги".

У документі зазначено, що політична розрізненість українських еліт у минулому призводила до втрати державності та утвердження на території України жорстких авторитарних і тоталітарних режимів, найбільшого лиха завдали режими, насаджені Росією.

"Сьогодні Росія знову прагне підпорядкувати Україну і для цього вдається не тільки до прямої військової інтервенції, а й до спроб розколоти Україну зсередини, дестабілізувати її політичну систему, пересварити українську еліту між собою", - сказано в декларації.

Документ підписали керівники фракції "НФ" Максим Бурбак, лідер РП Олег Ляшко, представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов (фракція "БПП"), а також екс-міністр освіти і науки Сергій Квіт, діяч українського єврейського руху, член наглядової ради Української Гельсінської спілки з прав людини Йосип Зісельс, а також заступник голови громадської організації "Вільні люди" Сергій Кузан.

Цю саму декларацію запропонують підписати представникам фракції "Батьківщина" і "Самопоміч", які не брали участі в "круглому столі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram