ГоловнаПолітика

Колишній заступник міністра з Кабміну Азарова дав свідчення проти Януковича і його оточення

Олександра Сухомлина звинувачували в організації "схеми Курченка".

Колишній заступник міністра з Кабміну Азарова дав свідчення проти Януковича і його оточення
Александр Сухомлин

Колишній заступник міністра економіки Олександр Сухомлин, якого затримали влітку 2016 року у справі про розкрадання скрапленого газу Сергієм Курченком, дав свідчення проти колишнього президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це повідомив на брифінгу в кулуарах Верховної Ради головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його словами, Сухомлин повністю визнав свою провину, дав свідчення "як по горизонталі злочинної організації, так і по вертикалі".

За його словами, в рамках угоди зі слідством Сухомлин сплатив 22 млн гривень до бюджету України.

Нагадаємо, справу проти Сухомлина було порушено за статтею 255 (створення злочинної організації) та 191 (розкрадання держвласності в особливо великих розмірах). За версією слідства, Сухомлин був одним з організаторів схеми з розкрадання скрапленого газу. Генпрокурор Юрій Луценко говорив, що в 2010-2014 роках на посаді голови аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з Януковичем, Азаровим і Курченком незаконно заволодів в інтересах злочинної організації Януковича майном ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта", а саме - виробленим ними зрідженим газом на суму понад 2 млрд гривень.

Олександр Сухомлин двічі займав посаду заступника міністра економіки. Першого разу - в 2010-2011 роках у кабінеті Миколи Азарова, тоді його звільнили за звинуваченням у непрозорому проведенні тендера в Міністерстві оборони.

Його друге пришестя в Кабмін відбулося в жовтні 2014 року, коли прем'єр-міністром був Арсеній Яценюк, і тривало трохи більш ніж тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram