ГоловнаПолітика

Аваков запропонував обмежити поставки з ОРДЛО вугіллям і продукцією для металургійного комплексу

СБУ розробляє перелік товарів для товарообігу, який буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів.

Аваков запропонував обмежити поставки з ОРДЛО вугіллям і продукцією для металургійного комплексу
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що формально питання товарообміну з окупованою територією буде вирішене і пропонує свій перелік товарів для так званого "критичного імпорту".

"Цю позицію я повторю на засіданні уряду. Вважаю, що потрібно ввести обмеження, які будуть чітко показувати товарообіг так званого "критичного імпорту"", - сказав Аваков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це повинно бути тільки вугілля, тільки продукти, необхідні для металургійного комплексу, і все. А в зворотний бік ми можемо собі дозволити направляти запчастини для обладнання шахт, відповідні реагенти для забезпечення роботи", - сказав він.

Міністр наголосив, що ця формула може завдати удару чиїмось бізнес-інтересам. "Але, на мій погляд, це буде правильно, вважаю, що це треба робити найближчим часом", - додав міністр.

Він нагадав, що, відповідно до своєї компетенції, СБУ розробляє перелік товарів для товарообігу, який буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів. "Моя думка, яку озвучив, радикальніша. Думаю, формально питання обміну з цими територіями буде врегульовано. Як свого часу це питання було врегульоване з Кримом", - підсумував Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram