ГоловнаПолітика

США засудили визнання Росією паспортів "Л/ДНР"

Указ Путіна суперечить мінським домовленостям.

США засудили визнання Росією паспортів "Л/ДНР"

Посольство США заявило, що визнання Росією документів, виданих в так званих "Донецькій і Луганській республіках", суперечить мінським домовленостям.

"Визнання Росією документів сепаратистських "республік" стривожило і суперечить узгодженим цілям Мінська", - повідомляється в твіттері посольства США.

Посольство США також висловило стурбованість активізацією боїв і застосуванням "Градів" на лінії зіткнення і закликало до відведення важкого озброєння для сприяння сталому припиненню вогню на Донбасі.

Нагадаємо, в указі президента РФ Володимира Путіна від 18 лютого 2017 року йдеться, що Росія визнає документи, що засвідчують особу, документи про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів.

"ДНР" та "ЛНР" почали видавати власні "паспорти" з 2015 року. На січень 2017 року з 4 млн людей, що проживають на окупованій території Донецької області, паспорти "ДНР" отримали близько 40 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram