ГоловнаПолітика

Яценюк: Визнавши паспорти "Л/ДНР", Росія фактично вийшла з Мінських угод

Путін "мріє відновити щось на кшталт Радянського Союзу чи нову імперію".

Яценюк: Визнавши паспорти "Л/ДНР", Росія фактично вийшла з Мінських угод
Фото: nfront.org.ua

Після рішення президента Путіна про визнання всіх документів, виданих у так званих "Донецькій і Луганській республіках", Росія практично вийшла з Мінських домовленостей.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, виступаючи на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"Водночас пан Лавров під час Мюнхенської конференції з безпеки заявив, що вони будуть дотримуватися Мінських домовленостей. Це просто інший світ", - сказав український політик.

Арсеній Яценюк підкреслив, що президент РФ "мріє відновити щось на кшталт Радянського Союзу чи нову імперію".

"Це причина того, що президент Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну. Він кидає виклик вільному світу", - цитує політика прес-служба партії.

Яценюк підкреслив, що українська нація проявила надзвичайну рішучість.

"Ми боремося за нашу незалежність, адже ми віримо у своє майбутнє, в наш суверенітет і наш народ. Ми віримо у справжні цінності. І ми показали всьому світу, як український народ бореться за європейські цінності. Моє послання Російській Федерації - озброєній до зубів ядерній країні: забирайтеся з України", - сказав Арсеній Яценюк.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що рішення президента Росії Володимира Путіна визнати документи, видані громадянам України терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР", суперечить Мінським угодам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram