ГоловнаПолітика

Україна залишається серед пріоритетів для нової адміністрації США, - Порошенко

Президент України провів переговори з віце-президентом США Майклом Пенсом.

Україна залишається серед пріоритетів для нової адміністрації США, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна є однією з найбільш пріоритетних країн для нової адміністрації президента США.

Про це він заявив журналістам у Мюнхені після завершення переговорів з віце-президентом США Майклом Пенсом, інформує прес-служба президента.

"Отримано потужний сигнал, що США з Україною, що для нової адміністрації США Україна є серед перших пріоритетів, що питання Криму і рішучої боротьби за звільнення Криму також залишається серед пріоритетів", - підкреслив голова Української держави.

Порошенко з Пенсом обговорили ситуацію на сході України, а також скоординували позицію щодо переговорів з Росією.

"Я був вражений поінформованістю віце-президента про деталі процесів, які відбуваються", - сказав Президент.

Голова Української держави зазначив, що його зустрічі в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки підтвердили потужну солідарність з Україною. Президент ще раз наголосив, що жодних питань з приводу України за спиною самої України вирішувати не будуть і Україна залишається серед основних тем на Мюнхенській конференції з безпеки.

Раніше повідомляли, що Президент України Петро Порошенко і генсек НАТО Єнс Столтенберг на полях 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки обговорили ситуацію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram