ГоловнаПолітика

Поліція запідозрила Семенченка в публікації фейкового наказу про деблокаду

"Вже сама мова, юридично безграмотна, очевидно говорить, що цей лист може виявитися фейком".

Поліція запідозрила Семенченка в публікації фейкового наказу про деблокаду
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Семен Семенченко 18 лютого опублікував документ, в якому від імені начальника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського нібито доручається поліції не пізніше 20 лютого розігнати учасників блокади залізниці.

Проте начальник Головного управління Національної поліції В'ячеслав Аброськін підозрює, що це підробка. Він повідомив, що поліція не отримувала листів з військово-цивільної адміністрації з вимогою деблокади.

"Справжність документа буде перевірена, але вже сама мова, юридично безграмотна, очевидно говорить про те, що цей лист може виявитися фейком. Використовуючи методи інформаційної атаки, деякі народні обранці, очевидно, намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні", - йдеться в заяві Аброськіна.

Крім юридичних моментів, документ складений з граматичними та лексичними помилками.

Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Нагадаємо, 15 лютого Кабінет міністрів ввів надзвичайний стан на ринку енергетики, що передбачає застосування віялових відключень споживачів.

Проблеми в енергетиці пов'язані з тим, що на Донбасі перекрито три залізничні гілки. Це призвело до припинення поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram