ГоловнаПолітика

"Укрпошта" зібралася різко підвищити тарифи на доставку газет

Компанія стверджує, що працює в збиток.

"Укрпошта" зібралася різко підвищити тарифи на доставку газет
Фото: autoconsulting.com.ua

Держпідприємство поштового зв'язку "Укрпошта" ініціює підвищення тарифів на доставку друкованих видань на 53,8% для регіональних і на 65,5% для загальнодержавних видань.

Про це сказано в презентації "Укрпошти", представленої на нараді в п'ятницю.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський зазначив, що зараз підприємство доставляє друковані видання за збитковою ціною.

"За 5 років роботи ми субсидували періодичні видання на суму 500 млн гривень. Це дельта між собівартістю і тим, що ми отримуємо за доставку", - зазначив Смілянський.

"Загалом наша передплатна кампанія з 2016 на 2017 рік зараз "тягне" на 149 млн гривень збитків для "Укрпошти". Ті тарифи, які ми пропонуємо, дозволяють компенсувати з цих 149 млн приблизно 50 млн. Тобто 100 млн гривень збитків "залишаються на грудях" "Укрпошти", - заявив перший заступник директора "Укрпошти" з фінансових питань Олександр Чернявський.

Він зазначив, що ці пропозиції щодо тарифів вже в понеділок, 20 лютого, будуть представлені на розгляд Міністерства інфраструктури.

Тарифи пропонуються видавцям для передплатної кампанії на друге півріччя 2017 року, що стартує в квітні.

Чернявський додав, що з регулятором обговорюється підвищення тарифів і на універсальні поштові послуги (посилки і листи) в середньому на 67,7%.

"Укрпошта" є національним оператором поштового зв'язку, який має в своєму розпорядженні більш ніж 11 тисяч поштових відділень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram