ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики з артилерії обстріляли житловий сектор Авдіївки, є загиблий

Чоловік 1973 року народження помер в результаті осколкових поранень.

Бойовики з артилерії обстріляли житловий сектор Авдіївки, є загиблий
Фото: Макс Требухов

Бойовики обстріляли житловий сектор Авдіївки з артилерії.

Про це повідомив глава Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін у Фейсбуці.

"Бойовики завдали артилерійського удару по житловому сектору Авдіївки. Зафіксовані потрапляння в багатоповерхові будинки на вул. Гагаріна та 9-й квартал. Проводяться розбирання завалів. Вже є загиблий - чоловік, 1973 року народження, помер у результаті осколкових поранень", - написав він.

Інформація про постраждалих уточнюється.

Оновлено. Глава Донецької ОВЦА Павло Жебрівський розповів про потерпілих і руйнування в результаті обстрілу.

"Один снаряд потрапив у будинок на вул. Гагаріна, 1. Снаряд пробив перекриття 5 і 4 поверхів і все це звалилося на третій поверх. Але дивом плити склалися як картковий будиночок. І під цією порожниною Господь врятував трьох людей - 2 чоловіків і одну жінку. Рятувальники визволили їх з-під завалів", - написав він у Фейсбуці.

За попередніми даними, є небезпека зміщення фасадних плит в будинку. Всього в цьому будинку пошкоджено 5 квартир.

В іншому будинку на цій же вулиці Гагаріна снаряд потрапив в квартиру на 4 поверсі. Вибухом розірвало систему опалення, гаряча вода під тиском вирвалася на квартиру. В результаті значні опіки отримав 76-річний мешканець квартири. Швидка вже відвезла його в опіковий центр Дніпропетровська. Ще один снаряд залетів через вікно в магазин на першому поверсі в будинку на вул. Гагаріна, 12. Снаряд перелетів через залу і влучив у стіну. Водночас в торговій залі було 4 дівчини, але, на щастя, ніхто з них не постраждав.

"У ці хвилини швидка везе з приватного сектора в Старій Авдіївці ще одну поранену людину. Інформація про її стан уточнюється", - зазначив Жебрівський.

Ще один чоловік отримав незначне поранення ноги.

"Коли пролунали вибухи, він прикрив собою дітей. А потім кинувся до пораненого в голову сусіда, який впав поруч. Викликав швидку і поїхав з ним до лікарні. А вже в лікарні з'ясувалося, що сам поранений. На щастя - легко", - уточнив глава ОВЦА.

За його словами, зараз в Авдіївці кожні 20-30 хвилин чути віддалені вибухи. Бойовики стріляють по околицях і позиціях ЗСУ.

Нагадаємо, вночі прифронтова Авдіївка знову зазнала обстрілу з боку бойовиків. В результаті постраждали вісім будинків, одна будівля згоріла повністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram