ГоловнаПолітика

Металургія може втратити до 300 тисяч робочих місць через блокаду Донбасу, - Порошенко

Держава втратить до 2 млрд доларів валютної виручки.

Металургія може втратити до 300 тисяч робочих місць через блокаду Донбасу, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко відзначив ризики для металургії і загрозу скорочення валютних надходжень через блокаду Донбасу. Про це голова держави заявив під час засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), повідомляє його прес-служба.

Адже через блокування постачання енергетичного вугілля виникла загроза, що без опалення можуть залишитися Суми, Краматорськ, лівий берег Києва і багато інших міст, додав він.

"Українська металургія, якщо блокаду не буде припинено і організатори виведуть її на, так би мовити, проектну потужність, може втратити до 300 тис. робочих місць. 300 тис. людей опиняться на вулиці. Держава втратить до 2 млрд доларів валютної виручки з усіма відповідними наслідками для курсу гривні", - зазначив Президент.

Петро Порошенко також додав, що на окупованих територіях ще десятки тисяч людей залишаться без роботи.

Петро Порошенко також повідомив, що сьогодні на засіданні РНБО розглядатиметься питання про невідкладні заходи для нейтралізації загроз енергетичній безпеці України. "Будемо приймати додаткові рішення про диверсифікацію джерел енергетичного вугілля - не забуваючи при цьому, що і те вугілля, яке видобувають на окупованих територіях, воно теж наше, українське, і повинно мати свою частку в енергетичному балансі країни", - сказав він.

"Ми обов'язково знайдемо оптимальні шляхи розблокування. Ми захистимо права громадян України і по цей, і по той бік лінії зіткнення. Але я не дозволю демагогам створювати країні образ держави, де панують анархія і отаманщина, не дозволю дестабілізувати ситуацію в зоні АТО і розкладати фронт. Це саме те, чого очікує від нас ворог", - зазначив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram