ГоловнаПолітика

Висоцький: проблему поставок вугілля з непідконтрольних територій потрібно вирішувати політично

"Не кийками, а домовлятися".

Висоцький: проблему поставок вугілля з непідконтрольних територій потрібно вирішувати політично
Фото: Макс Левин

Неможливо залишати країну без тепла і світла, однак необхідно прийняти відповідальне політичне рішення щодо енергетичної незалежності України від Росії і фейкових республік Донбасу. Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький в ефірі "5 каналу".

"Я розумію аргументи української сторони. І мені зрозуміло, що для влади, Кабінету Міністрів, навіть для мене як депутата, зараз залишити людей наприкінці зими без опалення, без електроенергії, це буде ще більшим лихом, аніж завезти поїзд з вугіллям із непідконтрольної території. Але ця блокада - це симптом проблеми", - сказав Висоцький.

"Мені як парламентарію в 2014 році розповідали деякі люди, що вигідно купувати газ у "Газпрому". Але уряд Яценюка ухвалив політичне рішення, що ми не можемо в стані війни з Росією закуповувати газ у агресора і залежати від країни-агресора. Так, нам казали, що це неможливо, однак, уряд Яценюка і наш парламент зуміли реалізувати цю ідею", - зауважив представник "Народного фронту".

Сергій Висоцький зазначив, що проблему слід вирішувати не кийками та блокадами, а політично сідати і домовлятися.

"Бачити розрахунки і думати на наступний сезон, як ми можемо диверсифікувати поставки вугілля, тому що ми не можемо закуповувати ресурси в анклавів, які залежать від Росії. Фактично ми даємо їм частку від нашої економіки, від нашої політики, від рішень - ключі до національної безпеки й оборони, тому що ми розуміємо, що "Л/ДНР" ніякі не республіки, а окуповані території, які залежать від Москви", - резюмував Висоцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram