ГоловнаПолітика

У Києві почалося кваліфікаційне оцінювання кандидатів до Верховного Суду

Претенденти сьогодні здають тести.

У Києві почалося кваліфікаційне оцінювання кандидатів до Верховного Суду
Фото: 24tv.ua

У четвер, 16 лютого, в Києві почалося кваліфікаційне оцінювання 625 кандидатів, які претендують на зайняття посад суддів Верховного Суду.

Як повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів, оцінювання складається з двох етапів: іспиту та співбесіди.

Перший етап - тестування - був призначений на 16 лютого. Протягом чотирьох годин кандидати повинні вибрати один з чотирьох варіантів відповіді на 120 питань. Тестові зошити закодовані для забезпечення анонімності, перевіряти відповіді буде комп'ютер. На другому етапі 21 лютого кандидатам буде запропоновано практичне завдання - підготувати проект судового рішення.

Кандидати, які наберуть прохідний бал, будуть допущені до другого етапу кваліфікаційного оцінювання, інші припинять участь у конкурсі. На другому етапі буде досліджуватися досьє кандидатів, відбудеться тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей, а також співбесіда.

Крім того, свої висновки щодо кандидатів повинна надати Громадська рада доброчесності.

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року набули чинності конституційні зміни в частині правосуддя і новий закон "Про судоустрій і статус суддів", згідно з якими вищі спецсуди і Верховний Суд ліквідуються і замість них створюється новий Верховний Суд з п'ятьма касаційними палатами.

З 17 листопада розпочався конкурс на посади 120 суддів в новому Верховному Суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram