ГоловнаПолітика

Російські "журналісти" намагалася зірвати прес-конференцію Сайдіка в Мінську

У МЗС Білорусі назвали інцидент провокацією, спрямованою на зрив переговорного процесу.

Російські "журналісти" намагалася зірвати прес-конференцію Сайдіка в Мінську
Фото: interfax.ru

Група росіян намагалася зірвати брифінг спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Білорусі.

"15 лютого 2017 р. групою осіб, документованих паспортами громадян Російської Федерації, а також журналістськими посвідченнями, зокрема видання "Російська планета", була зроблена спроба зірвати прес-конференцію Спеціального представника чинного Голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України, посла Мартіна Сайдіка. Зазначені особи розкидали листівки і вигукували гасла, що перешкоджають спілкуванню Посла з представниками ЗМІ", - йдеться в заяві МЗС Білорусі.

Порушники були видалені представниками правоохоронних органів з місця проведення заходу. В результаті прес-конференція відбулася, відзначається в заяві.

У документі наголошується, що прес-служба МЗС Білорусі розцінює цю дію як свідому провокацію, спрямовану на зрив переговорного процесу і дискредитацію Мінського переговорного майданчика.

Як повідомлялося, сьогодні в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. На ньому була досягнута нова домовленість про відвід важкого озброєння до 20 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram