ГоловнаПолітика

Блокада Донбасу - мильна бульбашка і майданчик для піару, - один із командирів "Азова"

Наслідки блокади - 30 мільярдів гривень дефіциту бюджету, віялові відключення, падіння гривні, вважає Ширяєв.

Блокада Донбасу - мильна бульбашка і майданчик для піару, - один із командирів "Азова"
Фото: facebook/Олег Ширяев

Блокада "ДНР" і "ЛНР" нібито для запобігання контрабанді та звільнення полонених є банальним піаром. Таку думку висловив один із командирів "Азова" Олег Ширяєв.

"Висновки невтішні для тих, хто вірить у патріотизм... тому що патріотизмом там і не пахне - це основний висновок, який я зробив. Ми не побачили серед організаторів і ватажків блокади турботи про народ і його інтереси, вони живуть сьогоднішнім днем, шукають свою хвилину слави. Я не хочу брати участь в особистих піар-акціях і театрі одного актора Семена Семенченка. Його дії завжди славилися популізмом, але це вже виходить за всі рамки пристойності. Для мене і моїх побратимів він став символом того, в кого в жодному разі не повинен перетворитися патріот і бойовий командир - порожнє місце в формі і з теплим кріслом під дупою", - написав Ширяєв на своїй сторінці в фейсбуці.

"Блокада, заявлена ним для зупинки контрабанди та звільнення наших полонених, виявилася черговою мильною бульбашкою і майданчиком для політичного піару тих, кому немає діла до збитків, яких зазнає бюджет країни і прості жителі. А саме нам із вами доведеться платити за ті наслідки, які принесе ця блокада. 30 мільярдів гривень дефіциту бюджету, віялові відключення, падіння гривні - зростання цін у країні", - зазначив також він.

На його думку, єдиний, хто отримує вигоду з блокади - Росія.

"Саме до покупки вугілля у неї схиляють нас ті, хто не дають вивезти з Донецької та Луганської областей вугілля видобуте, повторюю - видобуте, а не куплене! На наших шахтах. І вже всі забули про полонених... уже в планах - захоплення ТЕС і дешевий піар на злиднях..." - пише Ширяєв.

При цьому він наголосив, що підтримує блокаду контрабанди, але блокада стратегічного матеріалу в цей момент - "це шлях в нікуди".

"Виходи: 1) Треба тиснути на уряд з метою мінімізації залежності від антрацитового вугілля, тільки після цього відмовлятися від ввезеного звідти; 2) Націоналізація Слов'янської ТЕЦ, як і всіх інших. Але не шляхом захоплення, а через легальні механізми. Для цього потрібна нова політсила, а не Семени-авантюристи; 3) До цієї блокади потрібно готуватися, а не піаритися.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО почали третій етап блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, перекрили дорогу Луганськ - Попасна. На цей момент заблоковано одну ділянку залізниці Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля сіл Гірське і Золоте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram