ГоловнаПолітика

Князєв: українці повинні почуватися безпечно на вулицях і у своїх домівках

Голова Нацполіції назвав пріоритети своєї діяльності.

Князєв: українці повинні почуватися безпечно на вулицях і у своїх домівках
Сергей Князев
Фото: mvs.gov.ua

Новопризначений голова Національної поліції Сергій Князєв визначив три пріоритети своєї діяльності на цій посаді. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною". 

"[Перший] - це безпечні вулиці для громадян. Українці повинні почуватися безпечно на вулицях і у своїх домівках, а не переживати, що прийдуть злочинці і порушать їхній спокій, здійснять якесь насильство або майновий злочин. Це складна копітка робота. За день це не робиться. За цим стоїть робота всієї правоохоронної системи: поліцейських, працівників прокуратури, суду, пенітенціарної системи, адвокатів, які відіграють серйозну роль у цій проблемі", - зазначив Князєв.

"Другий - реформи не повинні зупинятися. Є думка багатьох юристів, що реформи поліції - хороші чи погані - обігнали реформи наших колег по правоохоронній діяльності... Ми перелаштовуємося, а решту правоохоронної системи за нами не встигає, можливо, вона не настільки гнучка. Судова реформа, реформа пенітенціарної системи тільки стартували, але ж все це взаємопов'язане і залежне", - додав також він.

Третім пунктом голова Нацполіції назвав війну: "Робота поліції в таких умовах ускладнена". "Але якщо подивитися професійно, рівень вуличної і насильницької злочинності в східних областях - Донецькій і Луганській - різко знизився", - зазначив також Князєв. Сталося це, на думку, завдяки перенасиченню військ, спеціальних підрозділів, Національної гвардії. "Введено спеціальні адміністративні заходи - блокпости. Посилено патрулі. Що далі вглиб країни ми йдемо, то менше поліцейських зустрічаємо на вулиці. Якщо нова молода поліція ще намагається побороти правопорушення на дорозі (це в них, правда, не зовсім вдається з об'єктивних чи суб'єктивних причин), то ми забуваємо про двори, про маленькі населені пункти", - резюмував голова Національної поліції.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Голова Нацполіції Сергій Князєв: "Є у нас проблеми, але, як то кажуть, «яка країна, така і міліція»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram