ГоловнаПолітика

Парасюк пригрозив захопленням ТЕЦ у разі віялових вимкнень світла

Вугілля антрацитових груп він запропонував замінити газом.

Парасюк пригрозив захопленням ТЕЦ у разі віялових вимкнень світла
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Володимир Парасюк заявив, що в разі віялових вимкнень електроенергії учасники блокади будуть брати під контроль енергозабезпечувальні підприємства. Про це повідомляє InfoResist.

"Якщо буде така маніпуляція (віялові вимкнення, - ред.), потім, що немає причин вимикати, то штаб буде брати під контроль станції і підприємства, які забезпечують енергетичну стабільність в Україні", - сказав він.

Подробиці цієї блокади він повідомити не зміг.

Нардеп також додав, що частка вугілля в заблокованих складах з "Л/ДНР" становить 20 відсотків.

Він додав, що підприємства можуть перейти на газ, як це зробила Краматорська ТЕЦ.

"Можна відмовитися від вугілля антрацитових груп і замінити повністю газом. При тому всьому, що НКРЕ вже внесла ціну газу, і скажу вам більше - Краматорська ТЕЦ працює вже не перший місяць. Два котли на газі і один тільки на вугіллі. Всі страшилки - маніпуляція для залякування людей, щоб вони обурювалися стосовно торгової блокади", - додав він.

Нагадаємо, що на Донбасі перекриті три залізничні вітки, що призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

Міненерго заявило, що через брак вугілля віялові вимкнення в Україні можуть початися через два тижні, і винесло на розгляд уряду розпорядження про оголошення надзвичайного стану в енергосистемі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram