ГоловнаКультура

У Кабміні закликали не драматизувати відхід організаторів "Євробачення-2017" (оновлено)

В'ячеслав Кириленко заявив, що проведенню конкурсу нічого не загрожує.

У Кабміні закликали не драматизувати відхід організаторів "Євробачення-2017" (оновлено)
Вячеслав Кириленко
Фото: 24tv.ua

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що кадрові зміни в оргкомітеті "Євробачення-2017" не вплинуть на якість проведення Україною пісенного конкурсу.

"У підготовці пісенного конкурсу задіяні сотні українських та іноземних фахівців. Природно, що при підготовці до такої масштабної події в команді НОТУ як суспільного мовника можуть відбуватися певні кадрові зміни. Однак ніякі персональні рішення не вплинуть на якість проведення Україною пісенного конкурсу "Євробачення-2017", - наводяться його слова на сайті уряду.

Оновлення. Кадрові зміни в оргкомітеті конкурсу прокоментувала переможниця "Євробачення-2004" Руслана Лижичко. Співачка зазначила, що подібна ситуація вже мала місце 12 років тому, коли "Євробачення" відбувалося в Києві.

Саме тоді на посаду виконавчого продюсера "Євробачення-2005" запрошено Павла Грицака, котрий вивів ситуацію з кризового стану.

"У мене немає підстав ставити під сумнів професіоналізм Павла Грицака, його досвід і його команду. Я впевнена, що і сьогодні навіть в ці стислі терміни Павлу разом з командою під силу організувати роботу таким чином, щоб "Євробачення-2017" пройшло на гідному рівні", - написала Руслана в  фейсбуці.

Нагадаємо, в понеділок виконавчі продюсери "Євробачення-2017" Вікторія Романова, Олександр Харебін і частина команди "Євробачення-2017" офіційно заявили, що залишають цей проект і припиняють роботу над підготовкою до проведення конкурсу.

Вони пояснюють це тим, що в грудні 2016 року в них "забрали повноваження, призначивши нового фактичного керівника конкурсу в Україні, якого наділили повним контролем всіх аспектів "Євробачення" в Україні".

15 грудня 2016 року заступником гендиректора Національної телекомпанії України (НТКУ) призначено Павла Грицака, який став відповідальним за підготовку до "Євробачення-2017".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram