ГоловнаСвіт

Асад назвав фейком доповідь про страти в сирійських в'язницях

Асад сподівається на співпрацю з адміністрацією Трампа, але тільки "після зближення між США і Росією".

Асад назвав фейком доповідь про страти в сирійських в'язницях
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад назвав доповідь про позасудові страти в сирійських в'язницях продуктом "доби фейкових новин" і звинуватив міжнародну правозахисну організацію Amnesty International в тому, що вона сфабрикувала докази таких страт, щоб дискредитувати його уряд.

Про це Асад розповів в ексклюзивному інтерв'ю інтернет-порталу Yahoo News

"Зараз можна підробити що завгодно", - сказав Асад, відповідаючи на запитання про доповідь Amnesty International, згідно з якою в сирійських в'язницях стратили до 13 тис. противників його режиму. "Ми живемо в епоху фейковий новин", - додав він.

Також сирійський лідер заявив, що США не мають права звинувачувати Сирію в порушенні прав людини, вказавши на військову інтервенцію Штатів в Ірак і підтримку, яку Вашингтон надає Саудівській Аравії, котра проводить страти карою на горло.

Крім того, Асад назвав абсолютно нереалістичною ідею президента США Дональда Трампа про створення зон безпеки на сирійській території. Водночас Асад зазначив, що все ще сподівається на співпрацю з адміністрацією американського президента, але тільки "після зближення між США і Росією".

Нагадаємо, конфлікт між прихильниками і противниками Башара Асада почався в березні 2011 року і з часом переріс у громадянську війну. За оцінками ООН, жертвами конфлікту стали понад 360 тис. осіб, правозахисники повідомляють про більш ніж 470 тис. загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram