ГоловнаПолітика

Гройсман закликав світових партнерів сформувати "План Маршалла" України

Переорієнтація, в тому числі економіки, повинна бути дуже швидкою.

Гройсман закликав світових партнерів сформувати "План Маршалла" України
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає за необхідне спільно зі світовими партнерами сформувати план відновлення для України, що дозволить прискорити необхідні зміни.

Про це він заявив під час конференції високого рівня "Заохочення і напрямки: Перезавантаження українських реформ" в Брюсселі, інформує прес-служба уряду.

Голова уряду зазначив, що в 2014 р. Європейський Союз і донори запропонували Україні "План Маршалла". У лютому 2015 р. планувалася велика донорська конференція та велася підготовка плану відновлення для України.

Гройсман, тоді віце-прем'єр-міністр, спільно з європейськими колегами розробив покроковий план відновлення України. Його не було втілено, бо запланована конференція не відбулася і не були прийняті очікувані рішення.

"Я вважаю, що до цього питання треба повернутися. Якщо є питання, чим можуть допомогти дружні світові, європейські партнери, то це чіткий план відновлення України. Це "План Маршалла", який ми можемо створити разом, щоб спільними зусиллями прискорити трансформацію, зміни, відновити сектори, які сьогодні охоплені", - наголосив Володимир Гройсман.

За його словами, перебудова, переорієнтація, в тому числі економіки, повинна бути дуже швидкою.

Як повідомлялося, прем'єр Володимир Гройсман 9-10 лютого перебуває з візитом у Брюсселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram