ГоловнаПолітика

Рада ввела люстрацію в органах місцевого самоврядування

Службовців відбиратимуть на конкурсах.

Рада ввела люстрацію в органах місцевого самоврядування
Фото: volyanarodu.com.ua

Верховна Рада заборонила особам, які підпадають під дію закону "Про очищення влади", працювати в органах місцевого самоврядування.

За прийняття загалом нової редакції закону "Про службу в органах місцевого самоврядування" (законопроект №2489) проголосували 253 депутати при мінімально необхідних 226.

Згідно з документом, також працювати в органах місцевого самоврядування не можуть особи, які не пройшли спеціальну перевірку.

Законом вводиться конкурсний відбір службовців місцевого самоврядування.

Крім того, запроваджуються три категорії посад службовців місцевого самоврядування: I категорія - керівники справами виконавчого комітету місцевих рад; II категорія - керівники структурних підрозділів апарату місцевих рад; III категорія - інші посади.

Службовці I категорії не мають права бути членами політичних партій.

Службовці всіх категорій не можуть брати участь у передвиборній агітації, якщо тільки вони не є кандидатами в президенти, в депутати Верховної Ради або місцевих рад.

Нагадаємо, у четвер Рада також прийняла закон про статус старости села. Документ вносить до законодавства зміни, спрямовані на більш чітке визначення статусу старости, територіальних меж його діяльності, кола повноважень, підстав та порядку дострокового припинення повноважень, а також гарантій діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram