ГоловнаПолітика

Київрада виділила ділянку під меморіал Героїв Небесної Сотні

Комплекс розміститься на площі 1,23 га.

Київрада виділила ділянку під меморіал Героїв Небесної Сотні
Фото: http://kmr.gov.ua

Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою для відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності.

За таке рішення проголосували 103 депутати, повідомляють на сайті Київради.

"Меморіалу на Алеї Героїв Небесної Сотні бути. Сьогодні Київрада прийняла рішення про виділення земельної ділянки", - прокоментував у твіттері це рішення президент Петро Порошенко.

Згідно з рішенням Київради, передбачається розробка проекту землеустрою для Музею Революції Гідності на Алеї Героїв Небесної Сотні, 3 в Печерському районі орієнтовною площею 1,23 га. На відповідній земельній ділянці заплановано будівництво, експлуатацію й обслуговування меморіально-музейного комплексу.

Секретар Київради Володимир Прокопів повідомив, що волонтери й Інститут національної пам'яті зібрали майже дві тисячі артефактів, які вимагають певних умов для збереження, реставрації та експонування. Зараз вони тимчасово зберігаються в непристосованих умовах в Музеї Івана Гончара і Музеї історії України у Другій світовій війні.

Нагадаємо, Кабмін розпорядився створити меморіал Героїв Небесної Сотні ще в листопаді 2015 року. До теперішнього часу створено держустанову "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності", але вона не має постійного місця. Експонати зберігають в інших київських музеях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram