ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з родиною Сущенка в день його народження

Президент запевнив, що робить усе для повернення журналіста в Україну.

Порошенко зустрівся з родиною Сущенка в день його народження
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зустрівся з родиною журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, який сьогодні зустрічає день народження в російській в'язниці. Про це йдеться на сайті президента.

"Сьогодні день народження вашого чоловіка, батька Романа. Дуже сильного і дуже шанованого українця, який зараз відомий кожному. Наша з вами зустріч - це маленьке привітання йому - і привітання з днем народження, і повідомлення, що ми пам'ятаємо про нього", - сказав голова держави дружині, дочці і синові Сущенка.

Порошенко запевнив, що і він, і Кабмін, і Міністерство закордонних справ роблять усе можливе для якнайшвидшого повернення Сущенка в Україну. "Робимо все можливе, щоб він швидше повернувся з «катівень КДБ», куди його абсолютно несправедливо відправила російська влада, швидше повернувся до нас в Україну, де на нього чекає Максим, Юля, чекає дружина і чекають усі українці, чекаю я як Президент України", - сказав він.

Нагадаємо, Сущенка затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою, і звинуватили у шпигунстві. У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а звинувачення в шпигунстві - надуманими.

24 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій закликала Росію звільнити Сущенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram