ГоловнаПолітика

ГПУ продовжила термін досудового розслідування справи Без'язикова до квітня

Термін досудового розслідування збільшено до 4 місяців.

ГПУ продовжила термін досудового розслідування справи Без'язикова до квітня
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура продовжила на чотири місяці термін досудового розслідування справи щодо обвинуваченого у державній зраді полковника ЗСУ Івана Без'язикова.

Про це заявив суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олег Лінник, досліджуючи в судовому засіданні матеріали справи в рамках розгляду клопотання прокуратури про продовження строку запобіжного заходу Без'язикову у вигляді утримання під вартою, повідомляє Укрінформ.

"Продовжений строк досудового розслідування до 4 місяців, тобто до 12.04.2017 року", - заявив суддя.

За словами Лінника, у постанові продовження строку досудового розслідування обґрунтовується необхідністю проведення комплексу слідчих дій з встановлення всіх осіб, продовжити роботу з встановлення, допиту свідків і очевидців, допитати зокрема додатково військовослужбовців ЗСУ та інших осіб, які опинилися в полоні бойовиків "ДНР" разом з підозрюваним Без'язиковим, отримати висновки призначених експертиз відео- та звукозаписів, виконати інші необхідні слідчо-розшукові дії.

Нагадаємо, Без'язиков був затриманий за підозрою у співпраці з бойовиками. Начальник розвідки 8-го армійського корпусу Без'язиков потрапив у полон 16 серпня 2014 в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового визволили з полону 5 липня 2016 року у результаті спецоперації СБУ.

14 грудня підозрюваний в шпигунстві полковник Без'язиков був заарештований до 8 лютого 2017 року включно без визначення розміру застави. На суді Без'язиков заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

29 грудня полковнику Без'язикову висунуто підозру у держзраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram