ГоловнаПолітика

Кабмін вніс зміни до статуту Укрзалізниці

Тепер усі рішення щодо УЗ ухвалюють не Мінінфраструктури, а колегіально в Кабміні. 

Кабмін вніс зміни до статуту Укрзалізниці
Фото: 112.ua

Кабінет міністрів уніс зміни до статуту ПАТ «Українська залізниця» відповідно до постанови №52 про перепідпорядкування Укрзалізниці Кабміну, прийнятої в січні. Про це йдеться на сайті КМУ.

"До цього часу частина функцій, пов'язаних з управлінням цією компанією, була делегована Кабінетом Міністрів України Міністерству інфраструктури. Своїм рішенням Уряд відкликав ці делеговані функції - відтепер усі рішення щодо управління компанії та її звітності будуть прийматися Мінінфраструктури не одноосібно, а Кабінетом Міністрів, який є колегіальним органом, до складу якого входить і міністр інфраструктури. Мінекономрозвитку надані лише повноваження з підготовки проектів таких рішень", - йдеться на сайті Кабміну. В уряді сподіваються, що внесення змін до статуту мінімізує ризики "суб'єктивізму в прийнятті управлінських і фінансових рішень", що призведе до підвищення ефективності роботи УЗ.

Крім того, повідомляється, що склад Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» буде змінений - до нього оберуть незалежних директорів за результатами конкурсу.

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України передав ПАТ "Укрзалізниця" в управління уряду для підвищення ефективності її корпоративного управління. Проти такого рішення виступив міністр інфраструктури Володимир Омелян

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram