ГоловнаПолітика

Парубій пообіцяв голосування з приводу складу ЦВК

Термін повноважень членів комісії давно закінчився.

Парубій пообіцяв голосування з приводу складу ЦВК
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що найближчим часом парламент проголосує за переформатування складу Центральної виборчої комісії.

"Я переконаний, що нам важливо оновити склад ЦВК... І найближчим часом ми це питання розглянемо і вирішимо", - сказав Парубій, відкриваючи шосту сесію Верховної Ради.

У 12 з 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки на підставі змін до закону України "Про Центральну виборчу комісію", які були внесені в березні 2014 року з метою забезпечення безперервності виборчого процесу під час президентської виборчої кампанії. 3 лютого закінчився термін повноважень 13-го члена Центрвиборчкому.

У липні минулого року президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Він також запропонував звільнити 12 членів ЦВК, включаючи голову Михайла Охендовського. Однак ці проекти постанови так і не розглянули в парламенті. Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів заявив, що в Раді не знайшли консенсусу з цього питання.

У жовтні Парубій заявив, що попросить Порошенка повторно внести подання про призначення членів ЦВК.

Згідно з Конституцією, Верховна Рада призначає і звільняє членів Центральної виборчої комісії за поданням президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram