ГоловнаПолітика

Власенко: зустріч Тимошенко і Трампа була приватною, партія не може розкривати її зміст

Тимошенко розповість про зустріч у понеділок у Раді.

Власенко: зустріч Тимошенко і Трампа була приватною, партія не може розкривати її зміст
Фото: Макс Левин

Зустріч лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко з президентом США Дональдом Трампом  була приватною, тому партія не може розкривати якісь нюанси її змісту.

Про це заявив "Цензору" нардеп Сергій Власенко, який супроводжував Юлію Тимошенко під час її поїздки у США.

Власенко підтвердив, що зустріч відбулася і була "приватною", це не було "однохвилинне рукостискання". Нардеп повідомив, що Тимошенко в понеділок буде в парламенті і кожен журналіст зможе поставити їй відповідні питання про зустріч із Трампом. Також Власенко звинуватив Адміністрацію Президента в поширенні неправдивої інформації з метою "поливати брудом і придумувати абсолютно дурні речі".

"Смішно виглядає придумана в Адміністрації Президента версія, яку почала поширювати компанія BGR, яку, своєю чергою, найняв Порошенко - нібито для просування ідей України. Хоча насправді (і сьогодні це очевидно), їх основне завдання - поливати брудом опозицію за кордоном і відчищати корупційний імідж Порошенка. Тому що якби вони боролися за Україну, вони підтримували б будь-які зусилля, спрямовані на підтримку України. Замість цього вони почали поливати брудом, придумувати абсолютно дурні речі", - заявив депутат.

"Можу сказати, що жодна несподівана для президента США зустріч не підтверджується адміністрацією. Ніколи! Це перше. Друге: можу сказати, що всі присутні на молитовному сніданку бачили, що президент Трамп зайшов на молитовний сніданок уже після його початку. Про його появу оголосили, учасники його вітали. Точно так само він і вийшов із залу; оголосили, що він іде. Всі встали і аплодували. Тому жодних масових фотографій з президентом ніхто не робив. Рівень забезпечення безпеки був максимальний, кількість співробітників спецслужб була максимальною. Президента заводили в зал, так само він і вийшов із залу - спеціальним маршрутом. Тому говорити про якісь спеціальні зустрічі - це повний абсурд. Це те саме, якби я, наприклад, сказав, що вчора Петро Олексійович розмовляв з автовідповідачем адміністрації президента США", - додав він.

Власенко спростував інформацію джерел низки зарубіжних ЗМІ про те, що Тимошенко нібито "чатувала" на Трампа біля туалету. "Це абсурд повний, сфабрикований Адміністрацією Президента. Перший, хто це розповсюдив публічно, був представник компанії BGR. Який зробив цю заяву до офіційного підтвердження зустрічі Білим домом. Тобто вони не вірили в те, що буде підтвердження з Білого дому. Тому що розуміли: зустріч була приватною. А в таких випадках підтверджень практично ніколи не буває. А тут з'явилося підтвердження. І для них це був реальний удар і шок. І вони почали розповідати нашим громадянам, які не зовсім і не завжди розуміють нюанси протоколу, маячню. Те, що вони розповіли, - це маячня", - заявив Власенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram