ГоловнаПолітика

Трамп запевнив Тимошенко, що не скасує санкції проти Росії, - The Washington Post

Лідер "Батьківщини" зустрілася з президентом США.

Трамп запевнив Тимошенко, що не скасує санкції проти Росії, - The Washington Post
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп запевнив екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, що не скасує санкції проти Росії, поки Україна не перебуває в безпеці. Про це Дональд Трамп сказав Юлії Тимошенко під час їхньої зустрічі в четвер, напередодні Молитовного сніданку, повідомляє The Washington Post.

Видання повідомляє, що вчора ввечері Білий дім розповсюдив повідомлення, в якому підтвердив факт зустрічі президента США і лідера партії "Батьківщина". "Президент (Трамп) і екс-прем'єр (Тимошенко) провели коротку, неформальну зустріч і сфотографувалися перед Національним молитовним сніданком. Хоча жодних формальних гарантій не було надано... США як і раніше стурбовані насильством у Східній Україні", - цитує видання повідомлення Білого дому.

Водночас, The Washington Post, посилаючись на членів делегації ВО "Батьківщина" на Молитовному сніданку, повідомив: Дональд Трамп сказав Юлії Тимошенко, що не скасує санкції проти Росії, поки Україна не перебуває в безпеці.

Народний депутат від "Батьківщини" Григорій Немиря, який входить в делегацію, підтвердив факт зустрічі Юлії Тимошенко та Дональда Трампа. "Тимошенко, поважаючи приватний характер цієї бесіди, не буде робити щодо цього жодних коментарів", - пише The Washington Post.

Зазначимо, першим про зустріч Юлії Тимошенко та Дональда Трампа повідомило видання Politico.

Нагадаємо, делегація партії "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко з 29 січня по 4 лютого перебуває у США з робочою поїздкою. Під час поїздки Юлія Тимошенко зустрілася з низкою сенаторів, конгресменів і представників неурядових організацій. "Я їду з пропозиціями мирного врегулювання конфлікту на сході України і маю дуже чітке бачення, як скоординувати всі країни, які можуть допомогти Україні і світу припинити війну в центрі Європи", - заявила перед початком поїздки Тимошенко.

Вона також взяла участь у традиційному Національному молитовному сніданку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram