ГоловнаПолітика

Президенти України і Болгарії обговорили питання євроінтеграції і співпраці з НАТО

Порошенко запросив Радева відвідати Україну.

Президенти України і Болгарії обговорили питання євроінтеграції і співпраці з НАТО
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Болгарії Руменом Радевим і привітав його зі вступом на посаду.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко поінформував про ескалацію ситуації на Донбасі і постійні обстріли Авдіївки з боку російських бойовиків. Радев, зі свого боку, висловив підтримку Україні і погодився з важливістю негайного припинення вогню для відновлення інфраструктури в Авдіївці.

Порошенко подякував Болгарії за підтримку України в питанні захисту територіальної цілісності та протидії російській агресії. Він також висловив надію, що новий президент продовжить цю політику, зокрема в контексті збереження антиросійських санкцій до повного відновлення суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах.

Сторони також домовилися про координацію дій двох країн з метою активізації процесу європейської інтеграції України та посилення співпраці з НАТО.

Президенти також обговорили окремі актуальні питання двосторонніх торговельно-економічних відносин і зміцнення співпраці в галузі енергетичної безпеки. Було розглянуто можливості проведення наступного засідання Спільної українсько-болгарської міжурядової комісії з економічного співробітництва.

Також Порошенко і Радев торкнулися питання подальшої реалізації проекту реконструкції автодороги Одеса - Болград - Рені до Болгарії.

Зазначають, що Порошенко запросив Радева в Україну, і той "з вдячністю прийняв цю пропозицію".

Нагадаємо, Радев заступив на посаду президента Болгарії 22 січня. Він став п'ятим президентом Болгарії. 24 січня Радев підписав указ про розпуск Народних зборів (парламенту) і про проведення 26 березня позачергових парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram