ГоловнаПолітика

Туск закликав Росію вплинути на бойовиків на Донбасі і припинити обстріли

"РФ повинна використати свій вплив, щоб проросійські сепаратисти припинили вогонь".

Туск закликав Росію вплинути на бойовиків на Донбасі і припинити обстріли
Фото: EPA/UPG

Голова Європейської Ради Дональд Туск закликав Росію натиснути на бойовиків, щоб ті припинили обстріли на сході України.

Про це Туск написав у своєму мікроблозі Тwitter.

"Бойові дії на сході України повинні припинитися, і режим припинення вогню повинен дотримуватися. Росія повинна використати свій вплив, щоб проросійські сепаратисти припинили вогонь", - написав він.

Крім того, на брифінгу в Брюсселі Туск підкреслив, що важке озброєння слід вивести із зони конфлікту, а спостерігачі місії ОБСЄ повинні мати необмежений доступ до всієї території АТО, пише Rzeczpospolita.

Нагадаємо, з неділі, 29 січня, коли різко загострилася ситуація на фронті, загинули 10 українських військових - четверо 29 січня, троє 30 січня, один 31 січня і ще двоє 1 лютого.

Однією з вкрай "гарячих" точок залишається місто Авдіївка, яке контролюють українські війська. Обстріли залишили багатьох людей без електрики, водопостачання і опалення при дуже низьких температурах. 2 лютого водопостачання й опалення в місті частково відновили. Україна закликала Раду Європи посилити тиск на РФ за її злочини в Авдіївці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram