ГоловнаПолітика

Держсекретар Кабміну повідомив про відтік молодих кадрів через низькі зарплати

З 1 січня зарплати в системі держслужби в середньому зросли на 15%.

Держсекретар Кабміну повідомив про відтік молодих кадрів через низькі зарплати
Фото: lifedon.com.ua

Державний секретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко заявляє про відтік молодих кадрів із державної служби через низькі зарплати.

Про це він розповів "Інтерфакс-Україна".

"Відтік молодих, талановитих кадрів відбувається, приховувати не буду. Існує багато можливостей для активних чиновників знайти нову роботу, наприклад, у міжнародних проектах, які працюють потім з тими ж органами державної влади, отримуючи таку платню, з якою зарплата держслужбовця не витримує порівняння", - сказав Бондаренко.

Він також зазначив, що через низькі зарплати багато держслужбовців, зокрема співробітники секретаріату Кабміну, йдуть у приватні компанії.

При цьому, за його словами, з 1 січня зарплати в системі держслужби в середньому зросли на 15%.

"Матеріальна мотивація в чистому вигляді, звичайно ж, дуже важлива, але ми можемо використовувати й інші інструменти: мотивувати фахівців перспективою підвищення кваліфікації, що дає можливість підвищення по службі, і як наслідок - зростання зарплати", - розповів Бондаренко.

"Я думаю, що, популяризуючи державну службу, очищаючи її від клейма корупції, ми зможемо переконати суспільство у важливості гідної зарплати для людей, які причетні до формування та реалізації політики держави", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада запровадила інститут держсекретарів в Україні в грудні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram