ГоловнаПолітика

Прокуратура завтра повідомить захисту Януковича про завершення досудового розслідування

У справі про держзраду Януковича 15 томів

Прокуратура завтра повідомить захисту Януковича про завершення досудового розслідування
Фото: rbc.ua

Прокуратура завтра, 30 січня 2017 року, повідомить стороні захисту екс-президента України Віктора Януковича про завершення досудового розслідування у справі про держзраду.

Про це заявив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко в ефірі "112 Україна".

"Завтра о 15 годині ми повідомляємо стороні захисту підозрюваного Януковича, що ми закінчуємо спеціальне досудове розслідування у справі, і ми відкриваємо всі матеріали, всі докази, які були зібрані під час спеціального попереднього розслідування", - повідомив прокурор.

Крім того, прокурор повідомив, що у справі про держзраду Януковича 15 томів, він також висловив сподівання, що сторона захисту не буде затягувати процес ознайомлення з матеріалами.

"Після надання нам дозволу на здійснення спеціального попереднього розслідування, ми маємо право здійснювати і закінчувати досудове розслідування без участі підозрюваного і направляти обвинувальний акт до суду. Якщо це відбудеться, його (Януковича - ред.) буде затримано згідно з ухвалою слідчого судді Печерського районного суду і доставлено в суд", - пояснив Кравченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Януковича викликають 30 січня 2017 року до Києва на відкриття матеріалів кримінальної справи про державну зраду.

17 січня Генпокуратура отримала копію заяви Януковича з проханням ввести війська РФ в Україну.

Згодом ЗМІ опублікували копію листа Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram